Home / Over ons / Bedrijfsvoordelen

BEDRIJFSVOORDELEN

Alle voordelen van werken bij Broekema op een rij

Lucrative contract

Salaris

Op basis van functie, opleiding en ervaring word je ingeschaald. De CAO Metaal en Techniek is van toepassing. Salaris wordt elke maand rond de 25e overgemaakt. 

Vakantiegeld

In de maand mei wordt het vakantiegeld van 8% van het lopende kalenderjaar uitbetaald. 

Reiskosten

Medewerkers krijgen een reiskosten vergoeding, afhankelijk van de woon-werk afstand.

Pensioen

Alle medewerkers in dienst van Broekema vallen onder het BedrijfsPensioenfonds Metaal en Techniek (BPMT). Broekema draagt voor elke werknemer ook bij aan pensioenopbouw.

WIA verzekering

Kom je in dienst, dan wordt je na aanmelding bij het pensioenfonds automatisch aangemeld voor de WIA verzekering. Dit is een verzekering die het inkomen van de werknemer aanvult bij blijvende arbeidsongeschiktheid.

Ongevallen verzekering

Voor alle werknemers heeft Broekema een collectieve ongevallenverzekering afgesloten, zonder kosten voor de werknemer. De verzekering is een zogenaamde 24-uurspolis, dus geldt zowel voor werk- als privétijd.

Vrije dagen en ADV

Conform CAO heeft iedereen bij Broekema recht op 200 vakantie-uren (25 dagen) per jaar (o.b.v. 40 uur).

De CAO gaat uit van een arbeidsduur van 38 uur per week. Op basis van het regulier geldende werkrooster van 40 uur bouwt een medewerker met een vol dienstverband 2 uur ADV per week op, zijnde 104 uur (13 dagen) per kalenderjaar. In overleg is het mogelijk om in plaats van opbouw van ADV een dienstverband van 40 uur per week aan te gaan. Oftewel, geen ADV uren, maar meer salaris. Het is mogelijk om jaarlijks maximaal 64 uur vakantieverlof te kopen of verkopen.

Personeelsvereniging

De PV van Broekema houdt zich bezig met het organiseren van evenementen en geeft geregeld kleinigheidjes uit ten tijde van feestdagen. Zo wordt elk jaar een mountainbiketocht georganiseerd bij Gasselte, wordt er jaarlijks een uitje naar bijvoorbeeld een eiland en/of stad geregeld en vaak zitten er nog wel één of twee verrassingsuitjes bij! Daarnaast regelt de personeelsvereniging ook een leuk sinterklaasfeest, met presentje voor de kinderen (t/m 8 jaar) van werknemers. Verder is de PV actief met het uitdelen van presentjes rond pasen, sinterklaas en kerst.

Fietsregeling

Broekema wil medewerkers stimuleren om, indien mogelijk, de fiets te gebruiken. Medewerkers kunnen een bijdrage van 175 euro netto krijgen voor de aankoop van een nieuwe fiets indien zij deze fiets gaan gebruiken voor woon-werk afstanden.

Sport

Broekema wil bedrijfssporten stimuleren. Dit doen wij door de helft van lidmaatschapskosten te vergoeden.

Opleiding

Broekema vindt ontwikkeling van medewerkers van essentieel belang en is bereid om hier in te investeren. Ontwikkeling kan d.m.v. externe scholing of op de werkplek, door nieuwe methodes, arbeidsmiddelen of coaching.

Flexibele werktijden

Bij Broekema heeft iedere medewerker een vast werkrooster, welke in overleg bij aanvang van het dienstverband wordt afgesproken. Het is mogelijk bij een dagdienstrooster op verschillende tijden te beginnen.

Thuiswerken

Voor sommige functies is het, in overleg, mogelijk om de functie deels thuis uit te voeren. 

Generatiepact regeling

Voor medewerkers van 60 jaar en ouder is het mogelijk om mee te doen aan de generatiepactregeling. Medewerkers kunnen 1 dag minder gaan werken terwijl je voor 90% betaald krijgt en voor 100% pensioen opbouwt.

Kerstpakket

Ieder jaar krijgen alle medewerkers van Broekema, inclusief gepensioneerden, een kerstpakket van Broekema.

Eten en drinken

Koffie (en specials zoals cappuchino), thee, water is gewoon gratis verkrijgbaar, net als de wekelijks bijgevulde fruitmand. Tevens kun je in de kantine voor een klein bedrag eten of drinken kopen, zoals frisdrank, soep, eitjes, broodjes of snacks. Neem je je eigen warme maaltijd mee? Dan kun je die ook gemakkelijk opwarmen.

Bedrijfsfeesten

Waar gewerkt wordt, wordt natuurlijk ook gevierd. Teamspirit vinden we belangrijk, net als communicatie en uitwisseling tussen afdelingen. Daarom is ons kerstdiner en zomerse barbeque een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. 

Dienstjubilea

Wij waarderen loyaliteit en inzet voor het bedrijf. Daarom staan we graag stil bij een dienstjubileum. Wij doen dit bij 12,5 jaar, 25 jaar en 40 jaar.